"مایکل زانتی"(Michael Zanetti) که در سال ۲۰۱۱ دانشجوی مقطع دکترا بود با همکارش "اوسینسکی" در دهانه برخوردی دریاچه میستاستین در لابرادور کانادا در حال تحقیق بود که یک سنگ شیشهای با خردههای زیرکُن میکروسکوپی منجمد در داخلش کشف کرد. زیرکُن(Zircon) که از واژه فارسی زرگون اخذ شده است، یک سنگ است.
محققان پس از این کشف به تجزیه و تحلیل سنگ یاد شده پرداختند و مشخص شد که این سنگ در اثر برخورد یک سیارک به وجود آمده است. آنها اظهار کردند، دمای این سنگ ۲۳۷۰ درجه سانتیگراد است و گرم ترین سنگ روی زمین است.
اخیرا نتایج یک بررسی جدید به رهبری محققان دانشگاه وسترن انتاریو شواهد بیشتری را به نتایج مطالعه پیشین افزوده است و طی این مطالعه جدید نیز محققان دمای ۲۳۷۰ درجه سانتیگراد سنگ را تایید کردند. دانشمندان طی این مطالعه چهار خرده زیرکن اضافی را نیز کشف کردند. زیرکن یک ماده معدنی/کانی سخت است که معمولا به عنوان جایگزین الماس شناخته میشود.
محققان همچنین کشف کردند که این سنگ مذاب به طور متفاوتی در بیش از یک نقطه، به میزانی بزرگتر از آنچه قبلا تصور میشد و در موقعیت متفاوتی در همان ساختار ضربهای در دمای بسیار بالایی گرم شده است.
"گاوین تولومتی"(Gavin Tolometti) محقق علوم زمین و دانشجوی مقطع پسا دکترا دانشگاه وسترن انتاریو گفت: اکنون ما درک بهتری از این موضوع که این سنگهای به وجود آمده از برخوردها چگونه هستند در دست داریم و مطالعه آن، ایده بسیار بهتری از تاریخچه این سنگها و چگونگی سرد شدن آن در این دهانه خاص به ما میدهد. علاوه بر موارد ذکر شده تحقیق درباره این سنگها همچنین میتواند به ما رهیافتی در مورد مطالعه دما و ذوب شدن در دهانههای برخوردی دیگر بدهد