رشد و جایگزینی بافت غضروف آسیب دیده با کمک فناوری چاپ ۴ بعدی همان چیزی است که اخیرا یک گروه از دانشمندان"موسسه لایبنیتس برای مواد تعاملی" و "دانشگاه فنی آخن" در تلاش برای دستیابی آن هستند.
به گزارش ایسنا و به نقل از آی او، محققان اخیرا اظهار کردهاند جوهر زیستی میتواند جایگزین غضروف انسان شود و در همین راستا نیز در حال انجام کارهایی برای اثبات این موضوع هستند. دانشمندان دانشگاه فنی آخن برای توسعه جوهر زیستی که بتواند جایگزین غضروف انسان شود یک کمک مالی پنج ساله به مبلغ حدود ۱۰ میلیون یورو از بنیاد ورنر زیمنس(Werner Siemens Foundation) دریافت خواهند کرد تا طی پروژه "TriggerINK"(یک جوهر زیستی با متریال خاص) را توسعه دهند.
بدن انسان از تعداد بیشماری بافت با ساختارهای متفاوت و گاهی بسیار پیچیده تشکیل شده است. اگر این بافتها آسیب ببینند، علم پزشکی در بازگرداندن عملکرد آنها با چالشهای بزرگی مواجه میشود. اگرچه روشهایی برای ترمیم غضروف در زانو وجود دارد، اما چنین راههایی به راه حلی طولانی مدت برای جایگزینی بافت آسیب دیده و بازیابی عملکرد آن ختم نمیشود.
هدف محققان این مطالعه توسعه یک فناوری جایگزین برای جایگزینی بافت است. "لارا د لاپورت"، "استفان هچ"، "آندریاس هرمان" و "ماتیاس وسلینگ" از محققان این مطالعه بودند. طی این پروژه که TriggerINK نام دارد از قانون نوآورانه چاپ ۴ بعدی استفاده میشود که برای آن نیز یک جوهر بیو و ویژه در حال طراحی است.