اخبار جدید علم و فناوری

در اینجا علم و فناوری رو مورد کنکاش قرار می دهیم

اخبار جدید علم و فناوری

در اینجا علم و فناوری رو مورد کنکاش قرار می دهیم

مکانیسم تسکین افسردگی با "قارچ جادویی"

محققان به تازگی دریافته‌اند که چرا یک ترکیب گرفته شده از "قارچ‌های جادویی"، مغز انسان را برای درمان افسردگی تحریک می‌کند.


به گزارش ایسنا و به نقل از آی‌ای، "سیلوسایبین"(Psilocybin) یک ماده توهم‌زا است که در "قارچ‌های جادویی" یافت می‌شود و این قابلیت را دارد که مناطقی از مغز را که در افراد مبتلا به افسردگی بیشتر از حالت عادی از هم جدا شده‌اند، به هم مرتبط کند و آنها را کمتر در الگوهای تفکر منفی قرار دهد.


این امر به ویژه برای کسانی که از افسردگی مقاوم به درمان رنج می‌برند، بسیار مهم است. با این حال، در حالی که این اثر به طور گسترده مکتوب شده و مورد بهره‌برداری قرار گرفته است، ما هنوز دقیقا نمی‌دانیم که چگونه این ترکیبات روانگردان می‌توانند شبکه‌های مغزی را تحت تاثیر قرار دهند.


اکنون یک مطالعه جدید که توسط گروهی از دانشمندان علوم اعصاب انجام شده است، با نقشه‌برداری از مغز به دانش ما در موردمکانیسم عملکرد "سیلوسایبین" در مغز افزوده است.


این مطالعه نشان داد که پس از دریافت دو دوز سیلوسایبین، نواحی خاصی از مغز افراد افسرده به هم پیوسته‌تر و منعطف تر می‌شوند و این تغییرات تا سه هفته پس از درمان ادامه دارد.


سیلوسایبین موفق می‌شود این کار را به روشی انجام دهد که سایر داروهای ضد افسردگی انجام نمی‌دهند. این امر نشان می‌دهد می‌توان از سیلوسایبین برای درمان افسردگی به روشی منحصر به فرد استفاده کرد.


سیلوسایبین یا سایلوسایبین یک ماده روان‌گردان است که در کلاس "ایندول" و "تریپتامین" طبقه‌بندی می‌شود. قارچ‌های سایلوسایبین حاوی سایلوسایبین و سایلوسین هستند که برای مقاصد تفریحی و پزشکی جهت درمان افسردگی مورد استفاده قرار می‌گیرد. سایلوسایبین بعد از مصرف در بدن انسان به سایلوسین تبدیل می‌شود که دارای اثرات تغییر دهنده ذهن است. به طور کلی، این تأثیرات شامل شادابی، توهمات دیداری و ذهنی، تغییر در ادراک، حس تحریف شده از زمان و تجارب معنوی درک شده است. از عوارض جانبی آن نیز می‌توان به حالت تهوع و وحشت اشاره کرد. در کل، اثرات سیلوسایبین بسیار متغیر است و به ذهنیت و محیطی که کاربر در آن زیست می‌کند، بستگی دارد.


اثر توهم‌زای این ماده به علت شباهت ساختاری شیمیایی آن به هورمون عصبی سروتونین است.


تصاویر یافت شده از نقاشی‌های دیواری پیش از تاریخ و نقاشی‌های سنگی اسپانیا و الجزایر امروزی حاکی از آن است که استفاده انسان از قارچ جادویی به دوران باستان بازمی‌گردد.


در سال ۱۹۵۹، "آلبرت هافمن" شیمی‌دان سوئیسی، ماده فعال سیلوسایبین  را از قارچ جادویی استخراج کرد و کارفرمای "هافمن"، داروی روانگردان خالص حاصل را برای استفاده در روان‌درمانی به پزشکان در سراسر جهان فروخت. اگرچه قوانین محدود کننده دارو در اواخر دهه ۱۹۶۰ به طور فزاینده‌ای محدود کننده تحقیقات علمی در مورد اثرات سیلوسایبین و سایر توهم‌زاها بود، اما محبوبیت آن به عنوان یک عامل تقویت کننده معنویت افزایش یافت.


شدت و میزان اثر سیلوسایبین بسته به نوع قارچ، دوز، فیزیولوژی فردی و غیره متغیر است.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد